Barion Pixel
Menü Bezárás

Munkatársaink folyamatosan azon dolgoznak, hogy a tőlünk segítséget kérőknek ne kelljen nemet mondani, hanem megtaláljuk a legjobb megoldást, és mihamarabb segítséget, támogatást nyújtsunk.

Jelenleg a következő célkitűzéseink vannak, amihez a kedves segítségüket kérjük:

Az 5 éves Andris a terhesség 38. hetére oxigénhiányosan született, nem is sírt fel. A 6 hetes koponya UH vizsgálaton bal oldali agykamra tágulatot találtak. Későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy születése körül enyhe agyvérzést szenvedett el, ami jobb oldali spasztikus bénulást okozott. Ez egy akaratlanul megjelenő izommerevség, görcs, mely miatt a mozgás nem harmonikus, az érintett végtag ügyetlen.

Az agyvérzés szerencsére a kisfiú értelmét nem érintette. Megy, szaladni is tud, de a
jobb keze és jobb lába gyenge, ezért nem bírja sokáig. Próbálja kímélni a jobb lábát, és ezért a bal lábára nehezedik sokszor, ami miatt a bal oldali ízületek, csípő nagyon terhelt, és már 1 cm különbség van a két lába között. Andrist 3 hónapos kora óta hordják fejlesztésekre (Dévény torna, TSMT torna, úszás. Volt többször a Borsóházban is, ami látható javulást hozott.

Tavaly kijutottak Kladnoba műtétre, ami nagyon jól sikerült, szépen kilazult a jobb keze és lába is. Hogy ne vesszen el az eredmény, továbbra is szükségesek rendszeres időközönként a fejlesztő kezelések. Ezeknek az egy hetes ára 100.000 illetve 200.000 Ft.

Kérjük, lehetőségeikhez mérten segítsenek Andrisnak, Ő a maga részéről mindent megtesz a gyógyulásáért. Az egészség mindenki számára a legfontosabb és legdrágább kincs!

Szeretnénk kifejezni hálánkat támogatóinknak, így élve a technikai lehetőségekkel, bankkártyás fizetéssel is tudjuk fogadni a felajánlásokat, melyről minden szükséges adat megadása után emailben azonnal adóigazolást állítunk ki! (Tehát nem kell várnia sem hetekig, sem az év végéig az igazolás kiállítására!)

Szikszai Szintia, egy igazi kis harcos.

2006. 01.31 én született egészségesen 9/10 apgar értékkel. Mai napig megmagyarázhatatlan okokból meghalt kétszer az anyukája kezei között – bölcsőhalál. A gyors beavatkozásnak köszönhetően megmentették, de az oxigén hiány miatt kapott egy súlyos epilepsziát, és egy 75%-os agykárosodást.

Telnek az évek, az anyuka hihetetlen akarterővel szüntelenül azon fáradozik, hogy kislányának élhető élete legyen. Szintike 16 éves, túl van két őssejt kezelésen, speciális iskolába jár. Folyamatos tornára van szüksége, hogy állapota ne romoljon. Kupakgyűjtéssel, ajándéktárgyak készítésével igyekszenek a kezelésekre előteremteni a pénzt. Több alkalommal volt már összefogás – pl. jótékonysági koncert egy nagyobb beavatkozás előtt, ami extra költséget jelentett. A kitartásnak, sok segítségnek köszönhetően a szakértői vizsgálat alapján a halmozottan sérült pici lányból enyhén fogyatékos fiatal hölgy vált.

Február végén egy közel 10 órás gerincműtéten esett át. Testtartása szép, de még szoknia kell. Sok mindenben gátolja, hogy merev lett, de az életben maradás volt a cél. Fájdalmai még vannak, ezért további vizsgálatokat kértek, ami ősszel lesz esedékes. A legfájdalmasabb az esti fürdés számára, ezért jelenleg akadálymentesítenek, épített zuhany készül neki. Fontos lenne a műtét után újra elérni a heti 3-4 kezelést.

Mindez amit Szintiről leírtunk, csak szavak, amik közel sem adják vissza, milyen élni akarás van ebben a kislányban. Szereti a virágokat, szeret ültetni, szeret sütni az anyukájával, és még rengeteg dolgot.

Több éve segítünk már, hogy könnyebb legyen az életük. A folyamatos torna és gyógymasszázs havonta több tízezer forintba kerülnek, alkalmanként 7-9 ezer forint.

 

L. Mónika 3 gyermeknek adott életet. Ahogy cseperedtek a fiúk, súlyos betegségre derült fény. Két idősebb gyermeke végtag-öv izomsorvadásban szenved. Ha lett volna korábban ennek jele, magzati korban végezhettek volna vizsgálatot, de csak később jelentkeztek a tünetek. Ahogy jöttek a nehézségek, még egyedül is maradt a fiúkkal.

A Pécsi Gyermekneurológiára járnak fél évente kontrollra, a minden napokban gyógytornával és táplálék-kiegészítőkkel igyekszik fenntartani állapotukat. A fiúk egyre nagyobbak, és egyre több segítségre szorulnak – az idősebb már szinte teljes segítségére szorul, emelgetni kell őt.

Anyukának a gyerekek ápolása mellett nincs lehetősége teljes munkaidős állást vállalni. Sokszor egy megfázás, vagy a vizsgálatokra járás költsége is nagy terhet jelent nekik, nem beszélve a téli tüzelőről. De a legnagyobb félelme, hogy igazából nincs gyógymód erre a betegségre, és végig kell néznie, ahogy napról napra, évről évre legyengülnek gyermekei, az ő energiája pedig véges.

Mónika családjának jelenleg havi támogatást nyújtunk, de tudjuk, hogy ez csak tűzoltás.

Kérjük, lehetőségeikhez mérten segítsenek ennek a családnak. Minden nap egy új kihívás, és ezt borzasztó nehéz egyedül végig csinálni. Mi, akik egészségesek vagyunk, néha hajlamosak vagyunk természetesnek venni ezt. De ez az Anyuka aztán tényleg tudja, hogy az egészség mindenki számára a legfontosabb és legdrágább kincs!


 

Engedje meg, hogy a Tábitha Gyermekhospice Ház működtetéséhez segítségüket kérjük.

A Tábitha Ház Magyarország egyetlen speciális gyermekekkel foglalkozó gyermekhospice háza. Küldetésük, hogy az életet veszélyeztető vagy életet rövidítő betegségben szenvedő gyermekeknek és családjuknak nyújtsanak térítésmentes támogatást méltó és szeretetteljes környezetben.

A Tábitha gyermekeknek 21 éves korukig nyújtanak szakszerű orvosi ellátást és ápolást. A Tábitha ház a nyugalom szigete a családok számára, ahol békében, egymásra figyelve tölthetik el idejüket. Segítenek az ápolásban és gondozásban, és ha végső búcsúra kerül sor, akkor a megnyugvásban, búcsúzásban és a gyász feldolgozásában.

A házban minden szolgáltatás térítésmentes a gyógyíthatatlan beteg gyermekek és családtagjaik számára, így a gyermekhospice ház működése és fejlődése nagyrészt a támogatóknak, vagyis a Tábitha Varázslóknak köszönhető.

Kérjük, lehetőségeikhez mérten segítsenek ezúttal egy olyan intézmény működtetésében, ahova szívből kívánjuk, hogy minél kevesebb gyermek és hozzátartozó kerüljön. Az egészség mindenki számára a legfontosabb és legdrágább kincs!

Ezeket minden hónap utolsó hetében szoktunk adni. Jellemzően gyógyszerkiváltásra, tartós élelmiszerre, tüzelőre szokták igényelni a rászorulók ezt a fajta segítséget.

Támogatását hálásan fogadjuk a 11996231-06428167-10000025 számlaszámra.

Online támogatást a gombokra kattintva indíthat.