Barion Pixel
Menü Bezárás

Lakhatási megoldást keresünk - nem ingyen!

Engedje meg, hogy 17 éve működő szervezetünk bemutasson Önnek egy családot. Indulásunk óta sok intézménynek, és még több családnak nyújtottunk segítséget.

Egy család fordult hozzánk elkeseredettségében. Egy óvodás, és 2 iskolás fiút nevelnek, most várják lány testvérüket.  A legnagyobb segítség számukra az lenne, ha találnánk hosszútávra egy nem túl drága lakhatási lehetőséget olyan helyen, ahol a közelben munkát is tudnak vállalni.

Rövid történetük: Albérletüket eladták, ezért ki kellett költözni, de sajnos gyerekekkel nem találtak.  Hogy együtt tudjanak maradni, családok átmeneti otthonába kerültek.

Mikor onnan menni kellett, olyan lakást találtak, ahol 2 havonta emelték az árat. Sok mindenen keresztül mentek, végül egy romos házikóban találták magukat, ahol az áramot hosszabbítóval kapják a szomszédtól, a víz pedig a kerti csapon jön csepegtetővel – és ezért is komoly pénzt kér a főbérlő. Jelenleg is ott laknak.

A megpróbáltatások mellé a főbérlő kitalálta, hogy túl olcsón adja nekik az lakást, ezért apukát rendszeresen elviszi munkába, hogy “ledolgozza a tartozásukat”. A két nagyobb iskolás, a kicsi csak délig lehet az oviban a magas létszám miatt. Anyuka 4 órás munkát nem talált, így alkalmi munkát végez. A gyerekeket tisztán tartják, szépen, szeretetben nevelik, de ezek nem megfelelő körülmények.

Ahogy levelünk elején is írtuk, az igazi megoldás számukra egy hosszútávú lakhatási lehetőség iskola/óvoda/munkahely közelében. Az önkormányzat nem tud segíteni, mert nincs lakcímük. A család már nem ragaszkodik Érdhez, ahol most laknak – bár a gyerekeknek itt a megszokott társaság, és a jelenlegi alkalmi munka is. Rengeteg ingatlan áll üresen az országban. HA ÖN TUD OLYAN LEHETŐSÉGRŐL, ami hosszútávon megoldás lehet, ahol munkalehetőség van, a környéken iskolába-óvodába tudnak járni a gyerekek, és ahova lakcímmel be tudnak jelentkezni, KÉREM SEGÍTSEN! Nem ingyen lakást kér!

A családdal rajtunk keresztül lehet felvenni a kapcsolatot. Várjuk levelét a info@virgoncalapitvany.com címre, vagy hívását a 70-6369455-ös számon.

Együtt sikerülhet!

Mándy Hajnalka

Kuratórium elnöke